Boerderij Ruimzicht

Voor een gastvrij verblijf op de Veluwe

Uitgaanstips  

Voor een restaurant in de buurt: kijk hier

Bierbrouwerij de Schavuyt 
In het ketelhuis van de voormalige Zwitsalfabriek in Apeldoorn is naast de brouwerijruimte een proeflokaal ingericht. De voormalige  laboratoriumruimte is warm ingericht door het gebruik van veel mahoniehout. De 110-jaar oude apothekersbalie, die dienst doet als bar, valt direct op als je binnenloopt. Kom langs en proef & beleef de ambacht van het brouwen van bier!

Meer informatie

Radio Kootwijk
Eén van de meest markante gebouwen van Nederland ligt midden op de Veluwe: het voormalige zendstation Radio Kootwijk. Samen met de gids loop je langs de monumentale pomphuisjes naar het hoofdgebouw. Voor een overnachting kun je uiteraard bij ons terecht. Meer informatie 

Het Vossengat 
Een historische T-boerderij: Herberg ´t Vossegat. Bij ons bent u aan het juiste adres om uw bedrijfsuitje, bruiloft, verjaardag of familie uitje plaats te laten vinden. Onze feestlocaties ademen de sfeer uit van het boerenleven, maar zijn geheel aangepast naar de eisen om van uw feest een succes te maken! 
www.vossegat.nl

Klompenpad
In 2017 vond de feestelijke opening plaats van het vierde Klompenpad in de gemeente Apeldoorn: het Uddelermeerpad. Het Uddelermeerpad is een rondwandeling van zestien kilometer door het mooie buitengebied van Uddel. Wandel door het prachtige bos en de heide van Kroondomein Het Loo, langs de pingoruïne van het Uddelermeer en een middeleeuwse schans. Het Klompenpad loopt langs ons terrein, wij hebben de routekaarten voor u klaar liggen, dus vanuit ons B&B een mooi startpunt. 

Klimbos Garderen
Dichtbij ons B&B, midden in de natuur vindt u Klimbos Garderen. Door een uniek zekersysteem waarbij u continu gezekerd bent, is dit het veiligste klimbos van Nederland. In Klimbos Garderen vindt u diverse parcoursen, waaronder een parcours met uitsluitend tokkels en een parcours vol met fun onderdelen. Ook voor de ongeoefende en minder sportieve klimmers is dit klimbos dus zeer geschikt! 
www.klimbosgarderen.nl


Fietsen of E-steppen over de Veluwe
Per E-step of fiets kom je langs de mooiste plekjes van de Veluwe. Je kiest een route naar wens uit, daardoor bepaal je zelf wat je wilt zien. Zoek de unieke witte pauwen op het Landgoed van Kasteel Staverden of geniet van de natuur bij Boshuis Drie. Onderweg kan je volop genieten van terrasjes, bezienswaardigheden en de prachtige omgeving!
www.veluwespecialist.nl

CODA Museum
In het CODA Museum zijn uiteenlopende tentoonstellingen van zowel (inter)nationale als ook regionale kunstenaars te bewonderen. Met steeds wisselende exposities waarin sieraden en kunst van en op papier centraal staan, is CODA Museum een bezoek meer dan waard! Onderstaand een overzicht van de tentoonstellingen die momenteel in CODA Museum te zien zijn.
www.coda-apeldoorn.nl 

De Zwaluwhoeve
Voor een ultieme dag uit waarvan je heerlijk ontspannen terugkeert, ga je naar Wellnessresort de Zwaluwhoeve in Hierden. Dit wellnesscomplex is meer dan alleen een sauna. Hier ben je aan het juiste adres voor een heerlijke ontspannen dag vol met zuiverende saunasessies, beautybehandelingen en rust. De Zwaluwhoeve is 20 km met de auto van ons B&B verwijderd.

Ontdek Apeldoorn en omgeving
Naast dat Apeldoorn een mooie en groene stad is, biedt het omliggende gebied de Veluwe nog veel meer prachtigs zoals prachtige landschappen, talloze bezienswaardigheden en een ongekende natuur. Voor meer informatie kijk op;
www.develuwe.nl

Fietsroutes
De omgeving leent zich uitstekend voor mooie fietstochten. U kunt hierbij denken aan de:

Kootwijkerzand Route
Oranje Route
Speuld Route
Cannenburch Route
Zandenbos Route

Eibertjesroute fietsroute van 35 km
Vanaf VVV Nunspeet. Prachtige route die u natuurlijk over het Eibertjes pad voert, vervolgens over en langs de Elspeter Heide, over Stakenberg en door Leuvenhorst. Vandaar gaat u bij Hulshorst door het imposante Leuvenumse Bos en via Stakenberg weer terug naar Nunspeet. De route kan onderweg op twee plekken worden ingekort.
De VVV heeft verschillende fietsroutes beschikbaar!

Kasteel Staverden (3 km) vanaf ons Bed & Breakfast.
Het kasteel werd door de hertogen van Gelre gebruikt als jachtslot.  Sinds 1400 woonden er leenmannen op Staverden, die het kasteel voor de graaf moesten bewaren en verdedigen. Zij hadden ook de verplichting om witte pauwen te houden. Met de veren van deze pauwen werden de helmen van de graaf versierd. Daarom wordt Kasteel Staverden ook wel de 'Witte Pauwenburcht' genoemd. Nog steeds zijn er witte pauwen op Staverden, maar de veren gebruikt men niet meer voor de helmen. Ze worden nu ieder jaar aangeboden aan de commissaris van de koningin in  Gelderland. Het kasteel is in de Jugendstilstijl gebouwd. Dit is vooral goed te zien in alle ruimtes op de begane grond. De rijke historie van landgoed Staverden wordt zoveel mogelijk in leven gehouden. In 2007 is de meerjarige restauratie van het landgoed volledig afgerond. Authenticiteit is een belangrijk criterium. Hier is zowel bij de in glorie herstelde 17e eeuwse kasteeltuinen alsmede de Oranjerie, het Koetshuis, de Tuinmanswoning en de aankleding van alle kasteelruimtes goed over nagedacht.

Paardensport
KNHS-centrum (Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie) Ermelo
Wij zitten ca. 3 km verwijderd van het KNHS Centrum te Ermelo
Voor meer informatie: www.knhs.nl